Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Voor kinderen

Hulpboswachter bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

activiteiten voor kinderen
Boswachter Bart kan wel wat hulp gebruiken. Ben jij uit het goede boswachtershout gesneden? Ga op pad met het handboek en de gadgets en test je kennis tijdens deze stoere ruige tocht!
Boswachter Bart van de Boswachteracademie

Ben jij uit het goede boswachterhout gesneden? Een echte natuurvriend? Een boswachter in spe? Dan kan Boswachter Bart van Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen jouw hulp gebruiken! De Hulpboswachter is een ruige tocht voor stoere jongens en meiden.

Met het Hulpboswachtershandboek en hulpboswachtersjas vol met gadgets ga je op pad. Boswachter Bart laat je in dit handboek zien welke zes stappen jij moet doen om de Boswachter Academie te halen. Tijdens een stevige wandeling in de Oostvaardersplassen leer je de natuur ontdekken. Maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter en help hem zo een handje! Heb je alle opdrachten goed doorlopen? Bij terugkomst krijg je in het Buitencentrum het diploma van de Boswachter Academie. Nu ben jij de extra paar ogen en oren in het veld. Neem je ouders, broertje en zusje ook gezellig mee. Zo kan je hen ook nog iets leren over de natuur!

Gebied: Oostvaardersplassen
Locatie: Buitencentrum Oostvaardersplassen
Tips: Duur: 2 uur. Leeftijd: 6 tot 11 jaar. Start- en eindtijd: binnen de openingstijden van het Buitencentrum. Per groepje leen je een rugzak met o.a. verrekijker, kompas, het Hulpboswachtershandboek met opdrachten. Elke Hulpboswachter krijgt een jasje en logboek, het logboek mag je houden. Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer.
Prijs kinderen: € 5
Contact: Buitencentrum Oostvaardersplassen T 0320-254585.